Praktische informatie

Bereikbaarheid, openingstijden en prijzen


Het museum

Ontdekken en beleven


Kaas en Alkmaar

Waarom kaas het goud van Alkmaar is


Educatie en jeugd

Speur met Muis en ontdek de geheimen van kaas


Van koe naar kaas

Hulde aan de koe


Contact

Contactgegevens

Hollands Kaasmuseum
Waagplein 2
1811 JP  Alkmaar

info@kaasmuseum.nl
 

RSIN nummer 804555771

Reserveren (voor groepen)

Reserveren is niet nodig voor groepen die zonder gids en/of kaasproeverij ons museum willen bezoeken. Reserveren is wel noodzakelijk (minimaal twee weken van tevoren) voor groepen die een rondleiding met een gids willen, al dan niet met een aansluitende kaasproeverij. U kunt uw keuze op dit formulier kenbaar maken. Rondleidingen en/of kaasproeverij worden verzorgd door Events Holland. Zij nemen na uw reservering contact met u op over datum, tijd, kosten en overige wensen.

Scholen die met een groep leerlingen het museum willen bezoeken verzoeken wij eveneens tijdig vooraf te reserveren i.v.m. de speurtochten en extra vrijwilligers die wij dan inzetten. Wij verzoeken u in het opmerkingenveld de datum en tijd van aankomst te vermelden.

Reserveren (touroperators)

Voor touroperators geldt een gereduceerd tarief op onze reguliere entreeprijzen, bij een boeking voor minimaal 20 volwassenen. U ontvangt van ons een factuur voor de totale groep, naar keuze vooraf of achteraf te voldoen. Dit kortingstarief geldt voor een regulier bezoek, zonder rondleiding met gids en/of kaasproeverij.

Wenst u een rondleiding door een gids en/of kaasproeverij dan gelden andere tarieven zonder korting. Gelieve in dat geval het reserveringsformulier voor groepen in te vullen, waarna u een offerte ontvangt.

Over ons


Ons museum toont met haar collectie van voorwerpen, schilderijen en foto’s op interactieve wijze de bereiding van zuivelproducten door de eeuwen heen. Het museum wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers.


Stichting Hollands Kaasmuseum
De Stichting Hollands Kaasmuseum is opgericht in 1983. Het kaasmuseum in Alkmaar werkt uitsluitend met vrijwilligers die zich met veel plezier inzetten voor dit mooie museum in het Waaggebouw.

Huisregels
Wij willen graag dat iedereen zo lang mogelijk kan genieten van alles wat het Kaasmuseum in Alkmaar te bieden heeft. Daarom hebben we een aantal huisregels.

  • Het hele gebouw is rookvrij.
  • Huisdieren blijven buiten.
  • Eten en drinken kan op een van de gezellige terrasjes op het Waagplein. Binnen het museum is het niet toegestaan.
  • Wij hebben cameratoezicht voor ieders veiligheid.


Bestuur
Voorzitter: Hip Breebaart
Secretaris: Frits Verweel
Penningmeester: Henk Mink

overige bestuursleden:
Jan de Heer
Cees Frikkee
Theo Slijkerman
Joop Brakenhoff
 

Beloningsbeleid
Overeenkomstig haar statuten ontvangen de bestuurders geen beloning voor hun werkzaamheden en hebben zij slechts recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte onkosten. Er zijn geen personen die in dienst zijn van de Stichting.

Financiën
Jaarcijfers 2015
Jaarcijfers 2016


Anbi

De Stichting Hollands Kaasmuseum  is door het Ministerie van Financiën erkend als Algemeen Nut beogende Instelling (ANBI). Hierdoor zijn giften of donaties fiscaal aftrekbaar voor de Inkomsten- en Vennootschapsbelasting conform de voorschriften van de Belastingdienst. Zie voor nadere informatie belastingdienst.nl 


Webdesign & webdevelopment
GetYos | Webdesign & Hosting
stip180 | grafische vormgeving & webdesign

Sponsors

De herinrichting is tot stand gekomen met medewerking van de volgende sponsors:
 

Gemeente Alkmaar
frieslandcampina Friesland Campina
noordholland Provincie Noord-Holland
rabo Rabobank Alkmaar e.o.
prins bernard fonds Prins Bernhard Cultuurfonds